Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Ciasto naleśnikowe z selerem

Składniki:
  • 2 duże selery
  • sok z cytryny
  • 1/2 l kwaśnego mleka
  • 35-40 dag mąki
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej do smażenia
Selery umyj, obierz i pokrój w krążki o grubości 0,5 cm. Mleko rozmieszaj z jajkami, dodaj przesiana mąkę, wszystkie składniki ubij łyżką na gładką masę (ciasto powinno mieć gęstość śmietany). Na koniec wsyp proszek do pieczenia i dokładnie wymieszaj.

Krążki selera skrop sokiem z cytryny, nabijaj na widelec i zanurzaj w cieście, po czym kłaść na rozgrzany olej i smaż z obu stron na złoty kolor. Upieczone układaj na rozgrzanym półmisku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...