Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Ciasteczka cebulowe

Składniki na 6 porcji:
  • 1 czubata szklanka mąki
  • 10 dag masła
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 cebule średniej wielkości
  • 5 dag maku
  • sól
Mąkę wymieszaj ze szczyptą soli i proszkiem do pieczenia, dodaj masło, śmietanę i żółtko, zagnieć ciasto. Cebule pokrój w drobną kostkę i wsyp do ciasta, dokładnie je wyrób, a potem rozwałkuj i foremkami wycinaj fantazyjne kształty.

Ciasteczka ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze i posyp makiem. Wstaw do piekarnika, piecz w temperaturze 180°C na złoty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...