- 30 dag piersi z indyka (pieczonej lub gotowanej)
- 5 plastrów ananasa z puszki
- 15 dag kiełków sojowych
- 10 dag pieczarek
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 3 łyżki uprażonych i posiekanych orzeszków ziemnych
- 3-4 liście zielonej sałaty
- 2 łyżki czereśni (mogą być z kompotu)
- sos:
- 1 szklanka jogurtu
- 2 łyżki majonezu sałatkowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/4 łyżeczki otartej skórki z cytryny
- 2-4 krople sosu tabasco
- 1/2 łyżeczki curry
- sól
- pieprz
- szczypta cukru
Upieczone lub ugotowane mięso indyka oraz plastry ananasa pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki, skrapiając je sokiem z cytryny. Dodaj kiełki sojowe, polej całość sosem, przykryj i ponownie wstaw do lodówki.
Podawaj sałatkę ułożoną na liściach sałaty, posypaną orzeszkami i udekorowaną czereśniami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz