- 50 dag filetów z kurczaka
- 1 cebula
- 3 papryki (około 50 dag)
- 2 peperoni
- 2 łyżki oleju
- 1 puszka fasoli kidney
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 łyżeczka bulionu z kurczaka (instant)
- 1 łyżeczka sproszkowanej papryki
- szczypta cukru
- 1/2 łyżeczki kolendry
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz cayenne
- po 1/2 łyżeczki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki
Do mięsa z papryką dodaj fasolę i kukurydzę razem z zalewą. Dopraw bulionem w proszku, papryką, cukrem i kolendrą. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, na koniec wlej pół litra wody.
Składniki dokładnie wymieszaj, całość duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 25 minut. Chili dopraw solą i pieprzem cayenne. Tuż przed podaniem gorącą potrawę posyp posiekanym szczypiorkiem i natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz