- biszkopt:
- 4 jaja
- 1 szklanka cukru
- cukier waniliowy
- 1 szklanka mąki pszennej
- sól
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- masa:
- 70 dag świeżych owoców lub 50 dag rozmrożonych (jagody, maliny)
- 2 kubeczki jogurtu naturalnego 2-proc. (30 dag) lub jogurt i galaretka (np. malinowa, cytrynowa)
- tłuszcz do formy
Przełóż ciasto do wysmarowanej tortownicy. Piecz około 30 minut w temperaturze 180-200°C. Upieczony biszkopt wyjmij z piekarnika, a po ostygnięciu przekrój na dwa placki. Na dolny placek wyłóż owoce, polej je jogurtem i przykryj drugą połową biszkoptu.
Żeby wszystko razem ładnie wyglądało na stole, wierzch polej sokiem z owoców, przybierz owocami i zalej jogurtem lub galaretką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz