Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Befsztyki brazylijskie

Składniki:
  • 4 befsztyki z rostbefu wołowego
  • 1 cebula
  • 1 kostka rosołu drobiowo-warzywnego
  • 3 łyżki mąki
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • 2 łyżki masła
  • pieprz, sól
Cebulę obierz i zetrzyj na tarce. Kostkę bulionową rozpuść w przegotowanej gorącej wodzie. Piwo dokładnie wymieszaj z rozpuszczoną kostką bulionową, mąką i cebulą, całość przypraw solą i pieprzem. Sos powinien być gęsty.

Befsztyki maczaj w sosie i smaż z obu stron na rozgrzanym maśle. Potem przez pewien czas smaż pod przykryciem na małym ogniu lub w piekarniku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...