- 4 spore bakłażany
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
- 3-4 ząbki czosnku
- 2 cebule
- 2 łodygi selera naciowego
- 3-4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 2 łyżki octu winnego
- 3 łyżki oliwy lub oleju
- po szczypcie przyprawy curry i cukru
- sól, pieprz
Przygotuj sos: drobno pokrojony czosnek, cebulę i łodygi selera naciowego wkładaj do zmiksowania, dodaj sól, pieprz, curry i cukier, wlej ocet i oliwę. Wszystko dokładnie zmiksuj, wymieszaj z orzechami, przelej do miseczki i odstaw do lekkiego schłodzenia. Przed podaniem polej potrawę schłodzonym sosem. Podawaj na zimno i ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz