Szukaj przepisów

poniedziałek, 16 lipca 2012

Bagietka na ciepło

Składniki na 4 porcje:
  • 1 bagietka
  • 4 małe pomidorki
  • 20 dag szynki w plasterkach
  • krążek sera camembert
  • 15 dag pieczarek
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4 listki sałaty
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka masła
  • 1/2 łyżeczki musztardy
Zacznij od przygotowania pieczarek - umyj je, osącz i pokrój w cienkie plasterki. Teraz lekko zrumień je na oleju.

Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Sałatę i szczypiorek umyj, osusz, szczypiorek drobno posiekaj, a sałatę porwij na kawałki.

Przekrój bułkę. Masło rozetrzyj z musztardą i cienko posmaruj nim bułkę. Spód obłóż szynką, serem i pieczarkami, po czym przykryj wierzchnią częścią. Bagietkę wstaw do nagrzanego piekarnia. Gdy ser się zacznie topić, kanapkę wyjmij z piekarnika.

Ciepłą bagietkę udekoruj sałatą i pomidorami, posyp posiekanym szczypiorkiem. Przed podaniem podziel na mniejsze porcje.

Bagietkę możesz zastąpić czterema małymi podłużnymi bułeczkami, tzw. paluszkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...