- 1 bagietka
- 4 małe pomidorki
- 20 dag szynki w plasterkach
- krążek sera camembert
- 15 dag pieczarek
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 4 listki sałaty
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka masła
- 1/2 łyżeczki musztardy
Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w plasterki. Sałatę i szczypiorek umyj, osusz, szczypiorek drobno posiekaj, a sałatę porwij na kawałki.
Przekrój bułkę. Masło rozetrzyj z musztardą i cienko posmaruj nim bułkę. Spód obłóż szynką, serem i pieczarkami, po czym przykryj wierzchnią częścią. Bagietkę wstaw do nagrzanego piekarnia. Gdy ser się zacznie topić, kanapkę wyjmij z piekarnika.
Ciepłą bagietkę udekoruj sałatą i pomidorami, posyp posiekanym szczypiorkiem. Przed podaniem podziel na mniejsze porcje.
Bagietkę możesz zastąpić czterema małymi podłużnymi bułeczkami, tzw. paluszkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz