- 1 szalotka
- 15 dag mieszanego mięsa mielonego
- 1 łyżka tartej bułki
- 1 żółtko
- 2 dag masła
- 2 bułki
- 5 dag sosu remoulade
- 4 listki zielonej sałaty
- 5 dag kiszonej kapusty
- 1 pomidor
- musztarda
- sól
- pieprz
Bułki rozkrój i każdą połówkę posmaruj sosem remoulade. Teraz opłucz sałatę i dokładnie ją osusz.
Na dolnej części bułek połóż po 2 liście sałaty. Na sałatę połóż osączoną z sosu, grubo pokrojoną kiszoną kapustę. Pomidor umyj, pokrój w plastry i razem z usmażonymi hamburgerami połóż na kapuście. Resztą sosu posmaruj hamburgery. Przykryj górną częścią bułek i lekko dociśnij. Podawaj od razu po przyrządzeniu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz