Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Babka kakaowa

Składniki:
  • 25 dag mąki
  • 1 łyżka bułki tartej
  • 25 dag cukru
  • 2 jaja
  • 1 szklanka mleka
  • 2 płaskie łyżeczki
  • proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • cukier puder do posypania
Ugotuj kakao z mlekiem i ostudź. Jaja utrzyj z cukrem, połącz z przestudzonym kakao, a potem - mieszając - wsyp mąkę i przesianą przez sito bułkę tartą. Wszystkie składniki jeszcze raz dokładnie wymieszaj, pod koniec dodaj proszek do pieczenia.

Przygotowane ciasto włóż do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej tartą bułką. Wstaw do umiarkowanie gorącego piekarnika. Piecz około 40 minut, ostrożnie sprawdzając zaostrzonym patyczkiem, czy się ciasto już się upiekło.

Gdy upieczona babka ostygnie, delikatnie wyjmij ją z formy i posyp cukrem pudrem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...