Szukaj przepisów

środa, 11 lipca 2012

Zupa z papryki i pomidorów

Składniki:
  • 20 dag papryki czerwonej
  • 20 dag papryki żółtej
  • 30 dag pomidorów
  • 10 dag cebuli
  • 10 dag masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 1/2 litra wywaru z warzyw
  • sól
Warzywa umyj. Cebulę drobno posiekaj, czosnek obierz i dokładnie rozetrzyj z solą. Pomidory sparz i obierz ze skórki, po czym pokrój na kawałki. Papryki oczyść z nasion, pokrój na paski. Teraz cebulę razem z czosnkiem podsmaż na łyżce masła.

Całość włóż do garnka i zalej gorącym wywarem z warzyw. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...