Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Zupa z Flandrii

Składniki:
  • 25 dag wołowiny bez kości
  • 1 mała główka czerwonej kapusty
  • 6 ziemniaków
  • 2 kwaskowate jabłka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 1 liść laurowy
  • cukier
  • sól, pieprz
Na rozgrzanym maśle lekko podsmaż pokrojone w kostkę mięso i poszatkowaną kapustę, dodaj do nich liść laurowy i roztarty z solą czosnek. Przypraw pieprzem i cukrem do smaku. Następnie zalej 5 szklankami wrzącej wody. Gotuj 60-90 minut na małym ogniu, po czym włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz jabłka. Gotuj jeszcze przez 30 minut.

Zupa powinna być dość gęsta - w razie potrzeby trochę płynu może odparować.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...