Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Zupa z czerwonej fasoli

Składniki na 8 porcji:
  • 30 dag suchej czerwonej fasoli
  • cząber
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki masła
  • sól, pieprz
Umytą fasolę zalej przegotowaną wodą (2 litry), zostaw na noc. Następnego dnia dodaj obraną, pokrojoną na ćwiartki cebulę, cząber i gotuj około 40 minut. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i jeszcze chwilę razem gotuj. Lekko przestudź, zmiksuj, przetrzyj przez sito, dopraw do smaku solą, pieprzem. Całość podgrzej. Dodaj masło, wymieszaj, zdejmij z ognia - gotową zupę przelej do wazy. Podawaj z grzankami z bułki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...