Szukaj przepisów

środa, 11 lipca 2012

Zupa krem z kalafiora

Składniki na 5 porcji:
  • 1 kalafior
  • 1 cebula (lub 1 por)
  • 2 łyżki oleju
  • 3-4 szklanki rozcieńczonego bulionu warzywnego w płynie
  • (przygotowanego wg przepisu na opakowaniu)
  • 1 sałata
  • 3-4 łyżki posiekanego koperku
  • 4 łyżki śmietany
  • sól
Cebulę posiekaj i zeszklij w rondlu na oleju, dorzuć różyczki kalafiora i wlej bulion. Gotuj pod przykryciem, aż kalafior zmięknie. Do tego dodaj oczyszczone i poszarpane na kawałeczki liście sałaty oraz koperek (2 łyżki).

Zupę ponownie zagotuj, a następnie zmiksuj i dodaj soli do smaku. Już na talerzach zapraw ją śmietaną i posyp koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...