- 4 szklanki rosołu drobiowo-warzywnego
- 20 dag różyczek kalafiora (świeżego lub mrożonego)
- 2 marchewki
- kawałek selera
- 1 mały por
- 1/2 pietruszki
- 3 małe ziemniaki
- 10 dag zielonego groszku (mrożonego lub konserwowego)
- 1 płaska łyżka przyprawy do zup
- 2 łyżki śmietany 12-proc.
- lub jogurtu naturalnego 2-proc.
- szczypta cukru
- sól, pieprz
Gdy marchewka lekko zmięknie, dodaj pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, a gdy i one zmiękną - czas na kalafior i groszek. Już nie przykrywaj, ale gotuj jeszcze 10 minut. Wlej jogurt lub śmietanę i dopraw do smaku przyprawą do zup, cukrem, solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz