Szukaj przepisów

wtorek, 10 lipca 2012

Żółwiowa po kreolsku

Składniki:
  • 50 dkg mięsa z żółwia
  • 3 łyżki masła
  • 1 pietruszka
  • 2 gałązki selera naciowego
  • 1 marchewka
  • kawałek pora
  • 1 cebula
  • 2 łyżki konserwowej kukurydzy
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka posiekanego szczypioru
  • `1 łyżka posiekanej naci pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzenia:
Mięso z żółwia (oczywiście kupione w markecie) pokroić w kostkę, zalać 2 litrami wody, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować zbierając powstałą pianę. Na patelni rozgrzać masło, 2 łyżki, dodać obrane i rozdrobnione warzywa, poddusić razem, przełożyć do garnka z mięsem. Gdy mięso będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy, kukurydzę, przyprawić do smaku. Tak przygotowaną zupę zagęścić biała zasmażką przygotowaną z 1 łyżki masła i mąki. Przed podaniem posypać zieleniną

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...