Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

ZIEMNIAKI Z CEBULĄ

Składniki na 4 porcje:
  • 450 g pokrojonych na kawałki ziemniaków
  • 2 pokrojone plasterki cebule
  • 2 łyżki margaryny
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 2 łyżki odtłuszczonego mleka
Ugotuj ziemniaki w lekko osolonej wodzie do miękkości. Odcedź i z powrotem włóż do garnka. Podsmaż cebulę na 1,5 łyżki margaryny na rumiano. Zdejmij z patelni łyżką cedzakową. Osącz na papierowym ręczniku. Odstaw w ciepłe miejsce.

Sos ze smażenia cebuli dodaj do ziemniaków z resztą margaryny i mlekiem. Utłucz i dodaj sól oraz pieprz do smaku. Ułóż na ogrzanym półmisku, na wierzchu połóż cebulę. Podawaj na gorąco.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...