- 1 kg żeberek
- 1 mała cebula
- 1 cytryna
- sól
- sos:
- 1 1/2 szklanki keczupu
- 3 łyżki sosu worcestershire
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 1 1/2 łyżki brązowego cukru
- 1 łyżeczka chili
- pieprz
- sól
Oczyszczony czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku o grubym dnie zmieszaj teraz wszystkie składniki sosu i wlej pół szklanki wody. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz ogień i gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Żeberka wyjmij, osusz, piecz na ruszcie, smarując sosem i odwracając od czasu do czasu.
Podawaj z pozostałym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz