Szukaj przepisów

wtorek, 10 lipca 2012

Z ciecierzycy - krem

Składniki:
  • 1 szklanka namoczonej ciecierzycy
  •  włoszczyzna (2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera, mały por)
  • 4 ziemniaki
  • listek laurowy
  • ząbek czosnku
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • parmezan
  • mocna oliwa
  • natka
  • sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić i pokroić w grubą kostkę, wymieszać z ciecierzycą. Zalać wodą, 5 cm nad powierzchnię warzyw, dodać listek laurowy, czosnek i koncentrat pomidorowy. Gotować trzy godziny na wolnym ogniu, pod przykryciem. Usunąć listek. Zmiksować i przyprawić. Podawać zupę polaną oliwą, posypać natką i parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...