Składniki:
- 1 szklanka namoczonej ciecierzycy
- włoszczyzna (2 marchewki, pietruszka, mały kawałek selera, mały por)
- 4 ziemniaki
- listek laurowy
- ząbek czosnku
- łyżka koncentratu pomidorowego
- parmezan
- mocna oliwa
- natka
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić i pokroić w grubą kostkę, wymieszać z ciecierzycą. Zalać wodą, 5 cm nad powierzchnię warzyw, dodać listek laurowy, czosnek i koncentrat pomidorowy. Gotować trzy godziny na wolnym ogniu, pod przykryciem. Usunąć listek. Zmiksować i przyprawić. Podawać zupę polaną oliwą, posypać natką i parmezanem.
Włoszczyznę i ziemniaki oczyścić i pokroić w grubą kostkę, wymieszać z ciecierzycą. Zalać wodą, 5 cm nad powierzchnię warzyw, dodać listek laurowy, czosnek i koncentrat pomidorowy. Gotować trzy godziny na wolnym ogniu, pod przykryciem. Usunąć listek. Zmiksować i przyprawić. Podawać zupę polaną oliwą, posypać natką i parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz