Składniki:
- 3 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 kg pomidorów
- 4 łyżki okruchów z chleba
- bazylia
- 2 szklanki bulionu drobiowego
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać rozgnieciony czosnek i smażyć około minuty.
Następnie dodać pomidory pokrojone w drobną kostkę.
Całość wymieszać i gotować około 3 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia aby lekko ostygła.
Dodać okruchy z chleba, bazylię oraz bulion.
Całość dokładnie zmiksować po czym podgrzać na małym ogniu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać rozgnieciony czosnek i smażyć około minuty.
Następnie dodać pomidory pokrojone w drobną kostkę.
Całość wymieszać i gotować około 3 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia aby lekko ostygła.
Dodać okruchy z chleba, bazylię oraz bulion.
Całość dokładnie zmiksować po czym podgrzać na małym ogniu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz