Szukaj przepisów

wtorek, 10 lipca 2012

Pomidorowa - krem

Składniki:
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kg pomidorów
  • 4 łyżki okruchów z chleba
  • bazylia
  • 2 szklanki bulionu drobiowego
  • sól
  • pieprz
Sposób wykonania:
Posiekaną cebulę przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać rozgnieciony czosnek i smażyć około minuty.
Następnie dodać pomidory pokrojone w drobną kostkę.
Całość wymieszać i gotować około 3 minut.
Po tym czasie zdjąć z ognia aby lekko ostygła.
Dodać okruchy z chleba, bazylię oraz bulion.
Całość dokładnie zmiksować po czym podgrzać na małym ogniu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...