Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Wołowina z fasolką i marchewką

Składniki na 2 porcje:
  • 20 dag wołowiny
  • 20 dag marchewki
  • 20 dag zielonej fasolki
  • 1/2 bagietki
  • 4 łyżki oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki bulionu warzywnego z kostki
  • sól
  • 1 łyżka rozmarynu
  • 2 łyżki startego żółtego sera
Zacznij od przygotowania mięsa: opłucz je, pokrój w kawałki, po czym podsmaż na łyżce oleju i wyjmij.

Teraz obierz i umyj marchewkę, pokrój ją w plasterki. Z fasolki zdejmij włókna, opłucz ją i również pokrój na kawałki.

Warzywa podsmaż na łyżce oleju. Zalej bulionem lub 4 łyżkami wody i przypraw do smaku solą i rozmarynem. Duś około 10 minut pod przykryciem. Następnie połącz z mięsem i duś kolejne 15 minut.

Bagietkę pokrój w kostkę, podsmaż na 2 łyżkach oleju i wymieszaj z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Bułkę osącz na bibule.

Mięso i warzywa podawaj posypane serem oraz kostkami bułki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...