- 20 dag wołowiny
- 20 dag marchewki
- 20 dag zielonej fasolki
- 1/2 bagietki
- 4 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku
- 4 łyżki bulionu warzywnego z kostki
- sól
- 1 łyżka rozmarynu
- 2 łyżki startego żółtego sera
Teraz obierz i umyj marchewkę, pokrój ją w plasterki. Z fasolki zdejmij włókna, opłucz ją i również pokrój na kawałki.
Warzywa podsmaż na łyżce oleju. Zalej bulionem lub 4 łyżkami wody i przypraw do smaku solą i rozmarynem. Duś około 10 minut pod przykryciem. Następnie połącz z mięsem i duś kolejne 15 minut.
Bagietkę pokrój w kostkę, podsmaż na 2 łyżkach oleju i wymieszaj z przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Bułkę osącz na bibule.
Mięso i warzywa podawaj posypane serem oraz kostkami bułki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz