Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Wołowina z fasolą

Składniki na 4 porcje:
  • 30 dag czerwonej fasoli
  • 30 dag wołowiny
  • 50 dag pomidorów (mrożone lub z puszki)
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chili
  • chili w proszku
  • słodka papryka w proszku
  • 3 łyżki oleju
  • sól
Na początku przygotuj fasolę: umyj ją, namocz, a potem ugotuj. Mięso opłucz, osusz i pokrój na małe kawałki. Następnie opłucz paprykę, starannie wykrój z niej gniazda nasienne, potem pokrój. Pomidory umyj, sparzyć i także pokrój. Obierz i posiekaj cebulę i czosnek, potem podsmaż je na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso i wszystko razem chwilę smaż. Na koniec dodaj fasolę, pomidory i paprykę. Całość posól i duś, aż mięso będzie miękkie. Dopraw do smaku chili i papryką w proszku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...