- 250 g ryżu
- 4 dymki
- 250 g wołowiny
- 1 białko
- 1/2 łyżeczki cukru
- 2 łyżki sosu sojowego
- 5 łyżek oleju słonecznikowego
- 2 łyżki cherry lub białego wytrawnego wina
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- kawałek korzenia imbiru lub imbir w proszku
- 3 listki kapusty pekińskiej
- sól, pieprz
Mięso pokrój w paski. Cebulki, szczypiorek, imbir, czosnek obierz i drobno posiekaj. Z cukru, połowy sosu sojowego i cherry lub wina oraz mąki ziemniaczanej i białka zrób marynatę. Mięso marynuj w niej przez około 15 minut.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć czosnek i cebulę, dodaj mięso z marynatą i imbir. Całość smaż na mocnym ogniu przez 2 minuty, cały czas mieszając. Następnie dodaj resztę alkoholu i sosu sojowego. Połącz z ryżem, dodaj sól i pieprz, a na koniec posyp pokrojoną w paski kapustą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz