Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Winegret ziołowy

Składniki na 4 porcje:
  • 1/2 szklanki podstawowego sosu winegret
  • 1 dymka ze szczypiorem
  • 1 łyżka musztardy chrzanowej
  • 1 łyżeczka posiekanych listków estragonu
  • 1 łyżeczka posiekanych listków oregano
  • cukier
Zacznij od przygotowania podstawowego sosu winegret: sól i pieprz utrzyj z łyżką soku z cytryny (lub octem winnym), dodaj 3 łyżki oliwy i ucieraj wszystko, aż składniki się połączą.

Dymkę umyj i drobno posiekaj. Sos podstawowy wymieszaj z musztardą, dodaj dymkę oraz zioła, dopraw do smaku cukrem.

Podawaj do surówek z warzyw.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...