Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Wątróbka z warzywami

Składniki:
  • 50 dag wątróbki cielęcej
  • 2 łyżki masła
  • 2 pory
  • 1/2 średniego selera korzeniowego
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Wątróbkę opłucz i pokrój w długie, cienkie paski. Następnie posyp ją pieprzem i rozgniecionym czosnkiem, i oprósz mąką. Zrumień na maśle w płaskim garnku o grubym dnie. Do tego dodaj umyte i pokrojone w plasterki pory, i obrany, pokrojony w drobną kostkę seler korzeniowy. Wszystko razem wymieszaj z koncentratem pomidorowym i dopraw do smaku solą.

Całość duś pod przykryciem na małym ogniu, podlewając ewentualnie wodą. Gotową już potrawę posyp posiekanym selerem naciowym i podawaj z ryżem lub pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...