Składniki:- 50 dag wątróbki cielęcej
- 2 łyżki masła
- 2 pory
- 1/2 średniego selera korzeniowego
- 1 łodyga selera naciowego
- 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka mąki
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
Wątróbkę opłucz i pokrój w długie, cienkie paski. Następnie posyp ją pieprzem i rozgniecionym czosnkiem, i oprósz mąką. Zrumień na maśle w płaskim garnku o grubym dnie. Do tego dodaj umyte i pokrojone w plasterki pory, i obrany, pokrojony w drobną kostkę seler korzeniowy. Wszystko razem wymieszaj z koncentratem pomidorowym i dopraw do smaku solą.
Całość duś pod przykryciem na małym ogniu, podlewając ewentualnie wodą. Gotową już potrawę posyp posiekanym selerem naciowym i podawaj z ryżem lub pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz