Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Wątróbka smażona

Składniki:
  • 60 dag wątróbki
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • jarzynka
  • mąka do panierowania
  • tłuszcz do smażenia
  • mleko do namoczenia wątróbki
Cebulę obierz, pokrój w plasterki i usmaż na teflonowej patelni na złoty kolor. Wątróbkę opłucz, oczyść, pokrój w ukośne plastry grubości 1,5 cm i mocz w mleku przez godzinę. Potem wyjmij, osusz, oprósz pieprzem i obtocz w mące. Smaż na rozgrzanym tłuszczu, pod koniec dodaj cebulę oraz masło i jeszcze chwilę smaż. Przed podaniem posyp jarzynką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...