Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Szwajcarska zapiekanka

Składniki na 4 porcje:
  • 40 dag makaronu
  • 20-30 dag różnych wędlin
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 jaja
  • 2-3 łyżki startego wędzonego żółtego sera
Ugotuj makaron al dente (na półmiękko), odcedź go i przelej zimną wodą. Wędliny pokrój w cienkie paski, po czym wymieszaj je z makaronem.

Żaroodporny półmisek wysmaruj masłem i wyłóż makaronem. Dokładnie rozbełtaną z jajami, solą i pieprzem śmietaną polej makaron i całość posyp z wierzchu żółtym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj około 25 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...