Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Wątróbka cielęca po gruzińsku

Składniki na 4 porcje:
  • 50 dag wątróbki cielęcej,
  • 2-3 łyżki soku z granatów lub octu winnego rozcieńczonego łyżką wody
  • po 1/4 łyżeczki roztartego suszonego tymianku i rozmarynu
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
  • sól, pieprz
Obraną z błon, umytą i osuszoną wątróbkę pokrój w ukośne plastry, oprósz mąką i usmaż na rozgrzanym oleju. Mięso posyp tymiankiem, rozmarynem i pieprzem. Skrop także sokiem z granatów (octem), po czym duś na niewielkim ogniu około 5 minut. Posól lub przypraw dopiero pod koniec.

Przed podaniem posyp posiekaną zieloną pietruszką i podawaj z kluseczkami, ryżem lub bułką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...