- 6 jaj
- 4 ugotowane ziemniaki
- 2 papryki
- 6 łyżek mleka
- 1 cebula
- suszony tymianek lub majeranek
- 1 łyżki oleju
- natka pietruszki
- sól
- biały pieprz
Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż na nim najpierw cebulę, potem paprykę, a na końcu ziemniaki. Całość oprósz solą. Podsmażone warzywa zalej jajeczną masą. Smaż, przechylając patelnię, tak, by nieścięta masa spływała na dno. Przykryj pokrywką i dalej smaż, aż omlet zetnie się na wierzchu.
Omlet pokrój na 4 porcje. Każdą posyp posiekaną natką.
Omlet będzie bardziej wykwintny, jeśli usmażysz go z dodatkiem 2-3 łyżek koktajlowych krewetek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz