Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Tymbaliki z drobiu

Składniki:
  • 50 dag ugotowanego kurczaka
  • 2 szklanki rosołu
  • 10 dag groszku konserwowego
  • 10 dag papryki konserwowej
  • 4 jaja
  • 2-3 łyżki żelatyny
  • kilka listków sałaty
  • 2 małe marchewki z rosołu
Na dnie małych foremek lub zwykłych filiżanek rozłóż groszek, pokrojoną w niewielką kostkę paprykę i cząstki dwóch jaj ugotowanych na twardo. Na wierzchu połóż drobno posiekany drób i talarki marchewki.

Żelatynę zalej kilkoma łyżkami zimnej wody (aby napęczniała), po czym przełóż do rosołu i zagotuj, stale mieszając. Tak przygotowaną galaretką wypełnij filiżanki. Gdy płyn stężeje, filiżanki zanurz na chwilę w gorącej wodzie, po czym przełóż tymbaliki na półmisek z listkami sałaty.

Przed podaniem ozdób cząstkami jaj, plasterkami cytryny i zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...