- 50 dag makaronu spaghetti
- 60 dag chudej mielonej wołowiny
- 1 szklanka soku pomidorowego
- 1 1/2 szklanki przecieru pomidorowego z kartonu
- lub puszka pomidorów w zalewie (40 dag)
- 1 duża czerwona cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
- 2 płaskie łyżki mąki
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
- tymianek, bazylia
- natka pietruszki
- cukier, sól, pieprz
- ewentualnie:
- parmezan
- przyprawy do spaghetti po bolońsku
Makaron ugotuj na półtwardo (al dente), dobrze odsącz, polej sosem i udekoruj natką oraz bazylią. Potrawę możesz także posypać łyżeczką tartego parmezanu i podawaj z surówką warzywną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz