Szukaj przepisów

wtorek, 17 lipca 2012

Turecki miszmasz

Składniki na 4 porcje:
  • 2 pomarańczowe papryki
  • 3-4 twarde mięsiste pomidory
  • 2 małe cebule
  • 4 jaja
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 liść laurowy
  • mielony imbir
  • sól, pieprz
Sparzone, obrane ze skórki pomidory i cebulę pokrój w plastry, a oczyszczoną z gniazd nasiennych paprykę umyj, osusz i potnij w paski.

Na rozgrzanym w rondlu oleju zeszklij cebulę, dodaj paprykę i jeszcze przez chwilę - mieszając - podsmaż. Następnie dodaj pomidory, sól, pieprz, imbir i pokruszony liść laurowy. Wszystko razem poduś pod przykryciem na niewielkim ogniu przez 15-20 minut. Po tym czasie odkryj rondel i smaż zawartość jeszcze 3-4 minuty.

Teraz wlej rozbełtane jajka, a gdy się zetną - swój miszmasz możesz już podać z bułką lub ryżem na sypko.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...