- naleśniki:
- 1 szklanka mleka
- 3 jaja
- 15 dag mąki
- 1 łyżeczka masła
- 1 opakowanie kefiru (125 ml)
- 1/2 łyżeczki sosu sojowego
- sól, pieprz
- szczypta gałki muszkatołowej
- olej do smażenia
- nadzienie:
- 4 jaja
- 10 dag sera cheddar
- 1/2 łyżeczki papryki
- 1 szklanka śmietany
- pęczek posiekanego szczypiorku
- 1/2 łyżeczki curry
- sól, biały pieprz
Teraz czas na nadzienie: śmietanę podgrzej z papryką i curry, dodaj pokrojony w drobna kostkę ser, wszystko dokładnie rozpuść. Następnie roztrzep jajka, wlej je do śmietany i cały czas ubijaj, aż sos zrobi się gęsty. Uważaj, by się nie przypalił!
Naleśniki posmaruj ciepłą masą, ułóż jeden na drugim - naleśnikowy tort posyp posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz