- 1/2 kg mrożonych truskawek
- 2/3 filiżanki cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 filiżanka mąki pszennej
- 1 galaretka o smaku cytrynowym
- 2 łyżki posiekanego imbiru kandyzowanego
- 1/3 kostki margaryny
- 3 owoce kiwi
- 1/4 l borówek amerykańskich
- 1/4 l mrożonej czarnej porzeczki
Zmiksuj filiżankę truskawek, zagotuj je z cukrem i mąką ziemniaczaną rozmieszaną z 3/4 szklanki wody. Tak przygotowany kisiel ostudź i rozsmaruj na cieście. Na wierzchu ułóż resztę rozmrożonych owoców.
Przygotuj galaretkę według przepisu na opakowaniu. Kiedy zacznie tężeć, wylej ją na owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz