- 20 płatków mrożonego ciasta won ton
- olej do smażenia
- nadzienie:
- 3 dag makaronu vermicelli (lub ryżowy)
- 1 łyżka oleju
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki startego imbiru
- 3 cebulki dymki
- 20 dag mielonej wieprzowiny
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 marchewki
- świeża kolendra
- 5 dag świeżego ogórka
- 1 łyżka słodkiego sosu chili
- 1 łyżeczka brązowego cukru
Przygotuj rozmrożone płatki ciasta. Na każdym połóż półtorej łyżeczki nadzienia, posmaruj brzegi wodą, uformuj krokiety. Smaż je w gorącym oleju na złoty kolor (z obu stron). Osącz z nadmiaru tłuszczu na papierowych serwetkach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz