Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Szwajcarski mus jabłkowy

Składniki:
  • 50 dag winnych jabłek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki otartej skórki z cytryny
  • 5 łyżek cukru
  • 1 opakowanie serka homogenizowanego (15-20 dag)
  • 1/2 szklanki bitej śmietany
  • 4-5 łyżek posiekanych orzechów lub migdałów
Umyte i obrane jabłka zetrzyj na drobnej tarce, wymieszaj z cukrem, sokiem i otartą skórką z cytryny i utrzyj z serkiem na gładką masę, którą od razu porozkładasz do jak najmniejszych salaterek (lub filiżanek), przykryj i wstaw na godzinę do lodówki.

Przed podaniem udekoruj mus bitą śmietaną i gęsto posyp posiekanymi orzechami (migdałami).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...