Szukaj przepisów

niedziela, 15 lipca 2012

Szwabska kapusta

Składniki:
  • 80 dag kwaszonej kapusty
  • 30 dag chudego boczku
  • 20 dag wędzonej kiełbasy
  • 10 dag słoniny
  • 3-4 szklanki bulionu warzywnego (z kostki)
  • 1/2 szklanki ryżu
  • mielona papryka
  • sól, pieprz
Do garnka o grubym dnie włóż 1/3 kapusty, potem połowę pokrojonego na cienkie plasterki boczku, słoniny i wędzonej kiełbasy. Następnie dodaj połowę pozostałej kapusty oraz resztę boczku, słoniny i kiełbasy.

Kolejną warstwą ma być ryż posypany papryką, solą i pieprzem, ostatnią - pozostała kapusta.
Potrawę zalej bulionem tak, aby ją całkowicie przykrył. Gotuj 3 godziny na bardzo małym ogniu - nie mieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...