Szukaj przepisów

sobota, 14 lipca 2012

Sznycle po wiedeńsku

Składniki:
  • 400 g udźca
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 jajo
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki tartej bułki
  • sól
  • pieprz
Mięso umyj, wykrój i uformuj sznycle, lekko je rozgnieć, po czym posyp solą i pieprzem. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzej masło oraz oliwę i smaż sznycle przez 10 minut najpierw na dużym, a po zrumienieniu na mniejszym ogniu.

Sznycle możesz podawać z plasterkiem cytryny lub filetem anchois położonym na każdym sznyclu. W Wiedniu sznycle są smażone w głębokim tłuszczu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...