Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Szaszłyki z tofu

Składniki na 4 porcje:
  • 20 dag tofu
  • 20 dag pieczarek
  • grzanki
  • 1 łyżka masła
  • 1 kieliszek czerwonego wytrawnego wina (100 ml)
  • 1 łyżka oleju
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta bazylii
  • sól
  • pieprz
Pieczarki oczyść, opłucz i osusz. Z wina, oleju i przypraw przygotuj zalewę. Tofu pokrój w kostkę, włóż do zalewy i odstaw na 2-3 godziny. Następnie wyjmij je z zalewy i osącz. Wszystkie składniki nadziewaj naprzemiennie na szpadki. Szaszłyki ułóż na rozgrzanym ruszcie i piecz około 20 minut, od czasu do czasu obracając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...