Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Szaszłyki z kurczaka

Składniki:
  • 60 dag filetów z piersi kurczaka
  • 30 dag wędzonego boczku
  • 2 grejpfruty
  • 2 łyżki oleju
  • 1/4 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżka ostrej mielonej papryki
  • przyprawa do mięs
  • pieprz
Umyte i osuszone filety pokrój na równe kwadraty, ułóż w salaterce, dopraw do smaku przyprawą do mięs, pieprzem, tymiankiem. Polej następnie sokiem z połowy grejpfruta i olejem, całość dokładnie wymieszaj, wstaw (przykryte) na noc do lodówki.

Boczek pokrój w równą kostkę, obrane grejpfruty podziel na cząstki (usuń pestki!). Nadziewaj na szpadki - na przemian boczek, grejpfrut, mięso kurczaka. Na koniec posyp mieloną papryką. Piecz na ruszcie, w czasie pieczenia szaszłyki skrapiaj marynatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...