- po 25 dag chudej cielęciny, wołowiny i wieprzowiny
- po 1 czerwonej i żółtej papryce
- 2 cebule
- 5-6 łyżek oleju
- po 1 łyżce mielonego kminku, mielonej słodkiej papryki, pieprzu cayenne
- 3 łyżki soku z cytryny
- jarzynka do mięs
Cielęcinę obficie posyp słodką papryką, wołowinę - pieprzem cayenne, a wieprzowinę - kminkiem. Dobrze wymieszaj zawartość talerzy, przykryj je i zostaw na 3-4 godziny w chłodnym miejscu.
Oczyszczone z gniazd nasiennych papryki potnij w równe kawałki, a cebulę - w grube plastry. Nadziewaj na szpadki na przemian poszczególne gatunki mięsa, kawałki papryki i plastry cebuli, oprósz je jarzynką i upiecz na rożnie, smarując co jakiś czas oliwą.
Podawaj z ryżem lub frytkami i surówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz