- 40 dag piersi kurczaka lub indyka
- 3 średnie cebule
- 1 cukinia
- 1 żółta papryka
- przyprawa do zup
- marynata:
- 1/4 szklanki sosu sojowego
- 3 łyżki oleju
- sok i skórka otarta z 1/2 cytryny
Mięso umyj, osusz, następnie pokrój w kostkę i skrop przyprawą. Teraz polej marynatą, wymieszaj i odstaw na 3 godziny do lodówki.
Cebulę obierz i pokrój w plastry grubości 1,5 cm. Cukinię umyj, osusz i również pokrój w grube plastry. Paprykę umyj, oczyść z gniazda nasiennego i pokrój na kawałki. Zamarynowane mięso nadziewaj na szpadki do szaszłyków na przemian z cebulą, cukinią i papryką. Piecz na grillu albo w piekarniku z dodatkiem przyprawy do zup, sosów i sałatek. Możesz też usmażyć je na patelni. Podawaj z ryżem ugotowanym na sypko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz