Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Szaszłyki z bekonem i ananasem

Składniki na 8 porcji:
  • 16 plastrów bekonu, boczku lub ogonówki (30 dag)
  • 8 plastrów ananasa z puszki
  • 1/2 papryki zielonej i 1/2 papryki czerwonej (16 dag)
  • 8 łyżek keczupu
  • 4 łyżki oliwy
Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na prostokąty, a obraną cebulę w plasterki. Krążki ananasa osącz z zalewy i podziel na ćwiartki.

Następnie na szpadki do szaszłyków nadziewaj na przemian: plastry bekonu zwinięte w rulonik, ananas, cebulę i paprykę. Teraz szaszłyki posmaruj oliwą i piecz 15-20 minut na ruszcie w piekarniku nagrzanym do temperatury 190°C.

Przed podaniem polej keczupem i podaj ze świeżym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...