Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Szaszłyki z ananasem

Składniki na 6 porcji:
  • 60 dag polędwicy wołowej
  • 6 plastrów ananasa z puszki
  • 12 oliwek nadziewanych papryką
    marynata:
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 2 łyżki oleju
  • 2-3 łyżki soku z ananasa
  • pieprz
Czosnek rozetrzyj z pieprzem, a także dokładnie wymieszaj składniki marynaty. Umyte i osuszone mięso pokrój w równą kostkę, ułóż w salaterce i zalej przygotowaną marynatą. Mięso powinno postać w marynacie co najmniej 3-4 godziny z tym, że od czasu do czasu trzeba mięso obrócić, aby się równo zamarynowało. Wyjęte z marynaty nadziewaj na szpadki na przemian z kawałkami ananasa i oliwkami, a następnie upiecz na rożnie, skrapiając marynatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...