Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Szaszłyki rybne z papryką

Składniki na 5 porcji:
  • 1/2 kg mrożonych filetów z mintaja
  • 30 dag małych pieczarek
  • 4 cebule
  • 1 duża czerwona papryka
  • 40 dag wędzonego boczku
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki jarzynki do mięs
  • szczypta pieprzu
Filety lekko rozmroź. Ryby oraz boczek pokrój na kawałki wielkości około 2 cm. Pieczarki oczyść, umyj, większe kapelusze przekrój na pół.

Paprykę przekrój na pół, oczyść z nasion i białych części, a następnie pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Na drewniane szpadki nabij na przemian boczek, kawałki ryby, pieczarki, ćwiartki cebuli oraz kawałki papryki. Szaszłyki skrop olejem, obficie posyp jarzynką i lekko oprósz pieprzem.

Szaszłyki połóż na rozgrzanym ruszcie, grilluj około 20 minut, obracając od czasu do czasu, aż się zrumienią. Podawaj z białym pieczywem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...