- 1/2 kg mrożonych filetów z mintaja
- 30 dag małych pieczarek
- 4 cebule
- 1 duża czerwona papryka
- 40 dag wędzonego boczku
- 4 łyżki oleju
- 2 łyżki jarzynki do mięs
- szczypta pieprzu
Paprykę przekrój na pół, oczyść z nasion i białych części, a następnie pokrój w dużą kostkę. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Na drewniane szpadki nabij na przemian boczek, kawałki ryby, pieczarki, ćwiartki cebuli oraz kawałki papryki. Szaszłyki skrop olejem, obficie posyp jarzynką i lekko oprósz pieprzem.
Szaszłyki połóż na rozgrzanym ruszcie, grilluj około 20 minut, obracając od czasu do czasu, aż się zrumienią. Podawaj z białym pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz