Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Szaszłyk rybno-warzywny

Składniki 4-6 porcji:
  • 2 filety z dorsza
  • 1 czerwona i 1 zielona papryka (ewentualnie cukinia)
  • 20 dag brokułów lub kalafiora
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • suszony rozmaryn
  • jarzynka
  • sól
Na początku pokrój w kostkę rybę, posyp jarzynką i skrop sokiem z połówki cytryny.

Potem oczyść warzywa. Paprykę i cebulę pokrój na kawałki, a cukinię na talarki. Pół cytryny pokrój w plastry, a potem w ćwiartki. Brokuły lub kalafior podziel na różyczki, wrzuć na osolony wrzątek i obgotuj przez minutę. Teraz nadziewaj na szpadki na przemian rybę i cytrynę oraz warzywa. Całość lekko posól, oprósz rozmarynem i piecz około 15 minut, co pewien czas obracając.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...