Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Szaszłyki indycze

Składniki na 4 porcje:
  • 22 dag ryżu
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona, 1 żółta i 1 zielona papryka
  • 50 dag filetu z indyka
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 3 łyżki oleju
Ryż ugotuj na sypko według przepisu podanego na opakowaniu. Cebulę pokrój na cząstki, paprykę i mięso w kostkę. Igiełki rozmarynu oderwij od gałązki i posiekaj. Na 8 szpilek do szaszłyków nadziej na przemian paprykę, cebulę i mięso. Rozgrzej olej na patelni i usmaż na nim szaszłyki, przez 10 minut je obracając.

Przygotowane szaszłyki przypraw solą, pieprzem i papryką. Na talerzach układaj po 2 szaszłyki i po jednej porcji ryżu i posyp wszystko posiekanym rozmarynem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...