- 60 dag schabu bez kości
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka przyprawy „pięć smaków”
- czarny pieprz
- 2 ząbki czosnku
- olej
Pomidory pokrój w ósemki, a oczyszczoną z gniazda nasiennego paprykę przekrój wzdłuż - miąższ pokrój w dużą kostkę. Obierz cebulę i pokrój ją w grube krążki. Przygotowane składniki nabij po kolei na szpadki uprzednio posmarowane olejem. Piecz na grillu, często obracając, lub usmaż na patelni.
Szaszłyki podawaj z ryżem na sypko lub z białym pieczywem. Równie smaczne będą szaszłyki przygotowane z plasterków parówek, kawałków żółtego sera, wędzonego boczku, papryki oraz cebuli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz