Szukaj przepisów

piątek, 13 lipca 2012

Szaszłyk ananasowy

Składniki na 4 porcje:
  • 50 dag polędwiczek
  • 1 puszka ananasa
    marynata:
  • 1/2 szklanki zalewy z ananasa
  • 3 łyżki dżemu ananasowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka curry
  • pieprz
  • sól
Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i dopraw ją pieprzem oraz solą.

Umyte i osuszone polędwiczki pokrój w plastry grubości 1,5 cm, włóż do marynaty i wstaw do lodówki na 12 godzin. Plastry ananasa podziel na części. Wyjmij polędwiczki z marynaty (marynatę zachowaj). Nadziej na szpadki na przemian kawałki polędwiczki i ananasa, i upiecz je na ruszcie, smarując od czasu do czasu marynatą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...