Szukaj przepisów

czwartek, 12 lipca 2012

Surówka z fenkułu z jabłkami

Składniki na 4 porcje:
  • 2 bulwy fenkułu
  • 2 winne jabłka sok z cytryny
  • 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
  • 2 łyżki posiekanych listków fenkułu
    sos:
  • 1/2 szklanki śmietany 18-proc.
  • 1 łyżka miodu
  • sok z cytryny
  • 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego
  • sól, pieprz
Dokładnie wymieszaj składniki sosu i odstaw do lekkiego schłodzenia.

Fenkuł pokrój w cienkie słupki. Obrane jabłka zetrzyj na tarce do jarzyn, skrop sokiem z cytryny, połącz z orzechami i listkami fenkułu, a następnie polej sosem i wymieszaj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...